A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bergamottos répaleves füstölt pisztránggal

Kanász László receptje

2020. augusztus 2.
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl biorépalé
  • 2 dkg friss gyömbér
  • bergamott
  • 3 dl kókusztej
  • 10 dkg füstölt pisztráng
  • 5 dkg bébisárgarépa
  • olívaolaj

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A póréhagymát felkarikázzuk, olívaolajon lassan pároljuk, amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, és felöntjük a fehérborral.

Amint a bor elpárolódott, kevés vízzel és a biorépalével puhára főzzük, hozzáadjuk a kókusztejet és a friss gyömbért, sózzuk, majd leturmixoljuk, végül néhány csepp bergamottal ízesítjük.

A bébirépákat sós-cukros vízben forrázzuk, majd jeges vízbe tesszük, a héját ledörzsöljük.

Füstölt pisztránggal tálaljuk.


sárgarépa , póréhagyma , száraz fehérbor , biorépalé , gyömbér , bergamott , kókusztej , füstölt pisztráng , bébirépa , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra