Kalla Kálmán receptje
2021. augusztus 30.- 2 db ökörpofa (kb. 800 g)
- 1 db tojás (felverve)
- 50 g rétesliszt
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
- 4 dl tejföl
- 1 db sült kápia paprika meghámozva, kicsumázva
- 2 kis gerezd fokhagyma finomra zúzva
- só, citromlé, cukor ízlés szerint
- 4 adag leveles saláta vegyesen
Az ökörpofát húslevesben megfőzzük, kivesszük a húslevesből, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük. Megsózzuk, és lisztbe, tojásba, morzsába forgatva bepanírozzuk.
A sült paprikát a fokhagymával és két kanál tejföllel simára turmixoljuk. Hozzákeverjük a többi tejfölt és beízesítjük. A saláta leveleket tányérra helyezzük.
A kisült ökörpofát kettévágjuk, és így tesszük a saláta tetejére. Az ízesített tejfölt mártásként adjuk mellé.
ökörpofa , tojás , liszt , zsemlemorzsa , tejföl , fokhagyma , kápia paprika , citromlé , saláta