Receptek

Rántott ökörpofa salátán, sült paprikás tejföllel

Kalla Kálmán receptje

2021. augusztus 30.
  • 2 db ökörpofa (kb. 800 g)
  • 1 db tojás (felverve)
  • 50 g rétesliszt
  • 150 g zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez
  • 4 dl tejföl
  • 1 db sült kápia paprika meghámozva, kicsumázva
  • 2 kis gerezd fokhagyma finomra zúzva
  • só, citromlé, cukor ízlés szerint
  • 4 adag leveles saláta vegyesen

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az ökörpofát húslevesben megfőzzük, kivesszük a húslevesből, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük. Megsózzuk, és lisztbe, tojásba, morzsába forgatva bepanírozzuk.

Csak közvetlenül a tálalás előtt sütjük ki.


A sült paprikát a fokhagymával és két kanál tejföllel simára turmixoljuk. Hozzákeverjük a többi tejfölt és beízesítjük. A saláta leveleket tányérra helyezzük.

A kisült ökörpofát kettévágjuk, és így tesszük a saláta tetejére. Az ízesített tejfölt mártásként adjuk mellé. 


ökörpofa , tojás , liszt , zsemlemorzsa , tejföl , fokhagyma , kápia paprika , citromlé , saláta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra