Győrffy Árpád receptje
2021. június 21.„Céklaravioli”
Hozzávalók:
- 12 szelet cékla, 1 mm-esre gyalulva
- 50 g kristálycukor
- 100 ml víz
- 50 ml cseresznyeecet
- 120 g friss kecskesajt
Bodzazselé
Hozzávalók:
- 50 ml bodzaszörp
- 150 ml víz
- 50 ml bodzaecet
- 3 g agar-agar
- 200 g cseresznye
- 20 g céklapor
„Céklaravioli” elkészítése:
A vizet, a balzsamecetet és a cukrot összemelegítjük, majd a céklaszeletekre öntjük, vákuumozzuk és néhány órát állni hagyjuk.
Ezt követően 8 cm átmérőjű kiszúróval korongokat vágunk a céklaszeletekből, megtöltjük kecskesajttal és formázzuk.
Bodzazselé elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, felforraljuk, majd kihűtjük. Amikor kidermedt, botmixerrel simára turmixoljuk és szűrőn átpaszírozzuk. Műanyag mártásadagolóba töltjük és felhasználásig hűtőben tartjuk.
Tálalás:
A cékla levébe beleforraljuk a felezett, magozott cseresznyéket. A tányérra helyezzük a raviolikat, közé bodzazselét nyomunk, a felezett és az egész cseresznyéket is elhelyezzük a tányéron, majd meghintjük szárított céklaporral.
A maradék kecskesajtból golyót formázunk és meghempergetjük céklaporban. Bodzavirággal és vadsóskalevéllel díszítjük.
cékla , cseresznyeecet , kecskesajt , bodzaszörp , bodzaecet , agar-agar , cseresznye , céklapor