Bicsár Attila receptje
2019. május 21.Főzelék
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya, kisebb szemű
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- olaj
- só, frissen őrölt bors
Fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, pirospaprika,
- őrölt kömény
- olaj
A burgonyák egyik felét héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. A másik felét megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát félbevágjuk, felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk a babérlevéllel, borssal. Rátesszük a szeletelt, nyers burgonyákat, sózzuk. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel, hogy bőven elfedje, és puhára főzzük. Még melegen simára turmixoljuk. Közben a héjában főtt burgonyákat félbevágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Fasírt elkészítése:
A kisebb kockákra vágott zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymákat kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük. A lángról levéve hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a pirított, fűszerezett hagymát, a tojásokat, sózzuk, és alaposan összedolgozzuk. Zsemlemorzsa segítségével formázzuk, majd forró olajban megsütjük. A főzeléket és a fasírtot paprikaolajjal tálaljuk.
fokhagyma , vöröshagyma , burgonya , babérlevél , petrezselyemzöld , darált sertéshús