Segal Viktor receptje
2019. október 27.- 2 db érett avokádó
- 2-3 ek fűszerolaj (lásd keretes írásunk)
- 12 dkg héjborsó, kb. 30-34 db
- 1 ek frissen facsart citromlé
- friss chili karikákra vágva (opcionális)
- füstölt só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az avokádót héjastul félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Füstölt sóval sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés fűszerolajjal. Egy bordás grillserpenyőt füstölésig forrósítunk, majd ráhelyezzük a fél avokádókat, vágott felükkel lefelé. Épp csak annyi ideig pirítjuk, hogy a felülete szép színt kapjon. Megfordítjuk, a másik (héjas) oldalára, hozzáadjuk a héjborsót is, és röviden, kb. fél percig sütjük.
Tálaláskor a mag helyén lévő mélyedésbe kevés citromot facsarunk, és meglocsoljuk kevés fűszerolajjal. Azonnal tálaljuk.

avokádó , fűszerolaj , héjborsó , citromlé , chili