Receptek

Gesztenyekrémleves, füstölt kecskesajt

Kozma Péter receptje

2020. január 21.
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg aprított póréhagyma
  • 2 ek reszelt gyömbér
  • 3 ek méz
  • 50 dkg sült gesztenye
  • 5 dl tej
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • só, egy csipet szerecsendió
  • 30 dkg lágy kecskesajt (lehetőleg füstölt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy magas falú edényben a vajat és az olívaolajat felhevítjük, néhány perc alatt megpirítjuk benne a póréhagymát. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a szerecsendiót, a mézet és a sült, tisztított gesztenyét. Pár percig pirítjuk, kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, sózzuk, majd a zöldségalaplével állítjuk be a leves sűrűségét. Hozzáadjuk a tejszínt, végül a tűzről levéve turmixoljuk simára a levest, ha szükséges, ízesítjük. A krémes, füstölt kecskesajttal tálaljuk.


szerecsendió , gesztenye , tejszín , tej , kecskesajt , méz , vaj , póréhagyma , olívaolaj , zöldségalaplé , gyömbér