Alex Atala receptje
2020. július 26.10 adaghoz
MANGÓKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 10 db érett mangó
PUXURIKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 100 g cukor
- 1 l tejszín
- 500 ml tej
- 4 g fahéj (rúd)
- 1 rúd vanília
- 1 kk őrölt puxuri
- 6 lap zselatin
CSOKOLÁDÉARABESZK
HOZZÁVALÓK:
- 100 g 70% kakaótartalmú csokoládé
- szlikonlap (5×15 cm)
CSOKOLÁDÉMORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 250 g paradió
- 90 g cukor
- 20 ml víz
- 15 g vaj
- 210 g tejcsokoládé
- 95 g kakaópor
- 1 l tejszín
Két mangót addig grillezünk, míg a héjuk megperzselődik. A többi mangót alufóliába csomagoljuk, és 200 °C-on 20 percig sütőben sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és kivesszük a magokat.
PUXURIKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Víz nélkül karamellizáljuk a cukrot. A zselatin kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót.
CSOKOLÁDÉARABESZK ELKÉSZÍTÉSE:
Megolvasztjuk a csokoládét, és a szilikonlapra terítjük. Simítókéssel vagy spaklival csíkokat formázunk belőle, majd feltekerjük spirál alakban.
CSOKOLÁDÉMORZSA ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet és a cukrot 117 °C-ra melegítjük. Levesszük a lángról, és hozzáadjuk a paradiót. Két percig keverjük, majd visszatesszük a lángra hat percre, míg a cukor karamellizálódik.
őrölt puxuri , mangó , tejszín , tej , fahéjrúd , vanília , zselatin , szlikonlap , csokoládé , kakaópor , vaj , paradió , tejcsokoládé