A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Banánkenyér

Nábelek Zsófia receptje

2019. március 4.
  • 170 g érett, meghámozott banán
  • 60 g tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom héja
  • 140 g liszt
  • 40 g teljes kiőrlésű liszt
  • 75 g cukor
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 3 g só
  • 1-1 mk őrölt fahéj, szegfűszeg és szerecsendió
  • 75 g szobahőmérsékletű kókuszzsír
  • 90 g pekándió vagy más olajos mag

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A banánt összetörjük és elkeverjük a tejföllel, tojással és citromhéjjal. A liszteket, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót, a fűszereket és a kókuszzsírt keverőtálba vagy robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg a kókuszzsír teljesen eloszlik a szárazanyagok között. Hozzáadjuk a banános keveréket, végül beleforgatjuk a durvára aprított diót. Papírral kibélelt gyümölcskenyérformába simítjuk és 175 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.




citrom , banán , sütőpor , pekándió , szerecsendió , tejföl , tojás , liszt , cukor , fahéj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra