Tálas Kata receptje
2020. december 1.KESZEG
HOZZÁVALÓK:
- 8 db 4-600 grammos tisztított aranykeszegfilé
- só, mogyoróolaj a sütéshez
SÁRGARÉPAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 500 g sárgarépa
- 250 ml kókusztej
- só, vaj a pároláshoz
ZELLERKOCKA
HOZZÁVALÓK:
- 2 db nagy zellergumó
- 15 db kardamom
- só, vaj, víz
KESZEG ELKÉSZÍTÉSE:
Kiszálkázzuk a halakat, sózzuk, teflonserpenyőben kevés olajon a bőrén megsütjük.
SÁRGARÉPAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított sárgarépákat vékonyra felkarikázzuk, kevés sóval vajon puhára pároljuk. Ráöntjük a kókusztejet, összemelegítjük, de nem forraljuk. Turmixgépben simára turmixoljuk.
ZELLERKOCKA ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított zellergumókat 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Vajjal, sóval és a mozsárban megtört kardamommal ízesített, forrásban levő vízben a zellerkockákat roppanósra főzzük, lecsepegtetjük.
TÁLALÁS:
Alul a répakrém, tetején 2 db halfilé bőrével felfelé. A zellerkockákat a krémen széthintjük, néhányat a halra is teszünk. Kitűnő fogassal vagy aranydurbinccsal készítve is.
aranykeszegfilé , mogyoróolaj , sárgarépa , kókusztej , vaj , zellergumó , kardamom