Mógor Ferenc receptje
2020. április 8.Hozzávalók:
- 150 ml meleg tej
- 150 ml meleg víz
- 150 ml olaj
- 25 g friss élesztő
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 2,5 evőkanál cukor
- 55 dkg liszt
A tetejére:
- 1 db tojás sárgája
Hozzávalók:
- 150 ml meleg tej
- 150 ml meleg víz
- 150 ml olaj
- 25 g friss élesztő
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 2,5 evőkanál cukor
- 55 dkg liszt
A tetejére:
- 1 db tojás sárgája
Elkészítése:
A tejet, vizet és az olajat tálba öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojást és a cukrot. Jól elkeverjük, majd az élesztő darabjait morzsolva hozzáadjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/torok-lakacs-1-700x466-770x_.jpg?token=a72ba91ed0eb12ab0ba5874700909b82)
Amikor jól elkeveredett, hozzátesszük a lisztet és sózzuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/torok-kalacs23-700x465-770x_.jpg?token=6199a64dc5510edd19c1b8c58038c0bc)
Puha tésztává gyúrjuk. 1 órán át meleg helyen letakarva kelesztjük. Ha megkelt, a tésztát 10 részre osztjuk. Ezekből egyenként kb. 50 cm-es rudakat formázunk, félbe hajtjuk, megtekerjük, majd koszorút formázunk belőlük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/kalacs3-700x465-770x_.jpg?token=a42f14ddd594d3fc7b071d38e57db60c)
Tojás sárgájával a tetejüket megkenjük és 190 °C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük vagy amíg aranybarna lesz a tetejük. Jó étvágyat!
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/kalacs4-700x525-770x_.jpg?token=683fb1787ef483ce948bbb5c3e987b61)