A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Francia málnás

Auguszt Olga receptje

2021. július 14.
  • 24 dkg tojásfehérje
    (kb. 7 db)
  • 24 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg cukor

KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 9 dkg porcukor
  • 28 dkg málna
  • 3 dkg kukoricakeményítő

ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Hajdinás szuflépiskóta
A hajdina a régebbi korokban (és egyes területeken még ma is) a táplálkozás szerves része volt. Leggyakrabban kását főztek belőle, s a legtöbben napjainkban is csak ebben a formában ismerik, pedig a hajdina ennél lényegesen sokoldalúbb. Kiemelkedően magas az élelmirost-tartalma, de a B-vitamin- és a nyomelem szükségletet is fedezi.


Elkészítése:
Verjük fel a tojásfehérjét.


Keverjük össze a liszteket, cukrot.


Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez.


Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába.

Süssük 20 percig 160-180 °C-on.


KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

A cukrot keverjük össze a keményítővel, szórjuk a málnára, botmixerrel törjük össze. Melegítsük meg, hogy az anyagok összeolvadjanak.

Tegyük hűtőbe.

Kihűlés után kanalazzuk a kosárkákba, díszítsük friss gyümölccsel.


málna , tojás , liszt , hajdinaliszt , mandulaliszt , kukoricakeményítő , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra