A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Karalábé krémleves kecskesajttal

Varju Viktor receptje

2019. április 9.
KRÉMLEVES
HOZZÁVALÓK:

7 dkg vaj
7 dkg póréhagyma
3 db karalábé
6 dl szárnyas alaplé
1 dl tejszín
só, bors, cukor

A HÁROM BETÉT
HOZZÁVALÓK:

1 db karalábé
50 g vaj
10 dkg kalács
30 ml olívaolaj
5 dkg kecskesajt
4 csipet barnacukor
4 szelet füstölt sonka
4 tk zöldborsópüré
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hámozott karalábéból, vajból apróra vágott póréból és szárnyas alapléből krémleves alapot készítünk, amit turmixolunk és tejszínnel dúsítunk. Sózzuk, borsozzuk és csipetnyi cukrot adunk hozzá.

Elkészítjük a betéteket: a karalábéból golyókat vájunk ki és leforrázzuk. Vajjal elárasztva várják a tálalás pillanatát. A kalácsot kézzel apróbb darabokra tépjük, és sütőben szőkére pirítjuk.

Ezután turmixba tesszük, és lassú forgatás mellett, annyi olívaolajat csorgatunk hozzá, hogy az lezárja a kalács pólusait, de semmiképp sem tocsogjon az olajtól. A módszer lényege, hogy nem engedi a péksüteményt elázni, mert az olaj megvédi a nedvességtől, így hosszú ideig élvezhetjük ropogósságát.

Ha a karalábé visszatartott zsenge leveleit apró kockákra vágjuk és kevés vajon szotírozzuk (pirítjuk), ehhez a ropogós kalácshoz keverhetjük.

A kalácskeveréket gyűrűformákba töltjük, és tetejükre friss kecskesajtot kenünk egyenletesen. Ezt a tálalás pillanatában megszórjuk pár szemcsényi barna cukorral, és gázégővel rákaramellizáljuk.

A füstölt sonka szeletet zöldborsó pürével töltjük meg és óvatosan felcsavarjuk. A betéteket ízlésesen a tányérba rendezzük, és előmelegített kancsóból ráöntjük a krémes habos állagú levest.


karalábé , vaj , póréhagyma , szárnyas alaplé , tejszín , kalács , kecskesajt , füstölt sonka , zöldborsópüré

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra