Jahni László receptje
2020. augusztus 6.- 60 dkg szarvasmáj
- 2 ek étolaj
- 1-2 ágacska rozmaring
- 4 db kisméretű burgonya
- 25 dkg zöld spárga
- 1 dl tej
- 50 g vaj
A szarvasmájat forró serpenyőben rozmaringgal körbepirítjuk, és félkész állapotban langyos (60-65 °C) helyen pihentetjük.
A burgonyát megfőzzük, áttörjük, meleg tejjel elkeverjük, és a hideg vajjal felhabosítjuk.
A spárgákat megtisztítjuk, forró víz felett (gőzölőedényben) puhára gőzöljük kicsi vajjal, sóval.
Tálaláskor a májat visszasütjük pici vajjal, majd a tányérra rakjuk a burgonyapürével és a gőzölt spárgákkal.
szarvasmáj , étolaj , rozmaring , burgonya , zöld spárga , tej , vaj