Receptek

Szarvasmáj burgonyapürével és zöld spárgával

Jahni László receptje

2020. augusztus 6.
  • 60 dkg szarvasmáj
  • 2 ek étolaj
  • 1-2 ágacska rozmaring
  • 4 db kisméretű burgonya
  • 25 dkg zöld spárga
  • 1 dl tej
  • 50 g vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A szarvasmájat forró serpenyőben rozmaringgal körbepirítjuk, és félkész állapotban langyos (60-65 °C) helyen pihentetjük.

A burgonyát megfőzzük, áttörjük, meleg tejjel elkeverjük, és a hideg vajjal felhabosítjuk.

A spárgákat megtisztítjuk, forró víz felett (gőzölőedényben) puhára gőzöljük kicsi vajjal, sóval.

Tálaláskor a májat visszasütjük pici vajjal, majd a tányérra rakjuk a burgonyapürével és a gőzölt spárgákkal.


szarvasmáj , étolaj , rozmaring , burgonya , zöld spárga , tej , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra