Zsámberger Szilvia receptje
2021. július 22.- 1 kg tv paprika
- 2 db kápia paprika
- 6 db húsos paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 2 cs petrezselyemzöld
- 1 cs zellerzöld
- só, étolaj
Az apróra szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paprikát, a felkockázott paradicsomot, a fokhagymát, a felaprított petrezselyem- és zellerzöldet.
Fedő alatt puhára főzzük, majd sóval ízesítjük. Botmixerrel krémesítsük a zöldségeket.
Tökéletes pác grillhúsokhoz, de pörköltek, gulyás ízesítésére is használhatjuk.
(Ha rakunk bele 1 db erős paprikát, csípős változatban is készíthetjük.)
tv paprika , kápia paprika , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , petrezselyemzöld , zellerzöld , étolaj