Receptek

Tanyakrém

Zsámberger Szilvia receptje

2021. július 22.
  • 1 kg tv paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 6 db húsos paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 cs petrezselyemzöld
  • 1 cs zellerzöld
  • só, étolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az apróra szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paprikát, a felkockázott paradicsomot, a fokhagymát, a felaprított petrezselyem- és zellerzöldet.

Fedő alatt puhára főzzük, majd sóval ízesítjük. Botmixerrel krémesítsük a zöldségeket.

Forrón, alaposan kimosott üvegekbe rakjuk, száraz dunsztban hűtjük ki.


Tökéletes pác grillhúsokhoz, de pörköltek, gulyás ízesítésére is használhatjuk.
(Ha rakunk bele 1 db erős paprikát, csípős változatban is készíthetjük.)


tv paprika , kápia paprika , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , petrezselyemzöld , zellerzöld , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra