receptje
2011. október 13.2-3 db cukkinivirág fejenkéntbundázótésztasó
BUNDÁZÓTÉSZTAHOZZÁVALÓK:
250 ml hideg víz (a fele szódavíz)
8-10 dkg hideg liszt
SÓSKAMAJONÉZHOZZÁVALÓK:
2 marék sóska, tisztítva
1 dl olaj
5 dl tej
KORIANDERPÜRÉHOZZÁVALÓK:
1 csokor korianderlevél
4-5 szál tárkony
1,5 dl olajmustár só
A megtisztított cukkinivirágot bundázótésztába mártjuk, serpenyőben 2-3 ujjnyi forró olajban kisütjük. Amikor az egyik oldala színt kapott, azonnal fordítsuk meg.
ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük, hasonlóan a palacsintatésztához, és bundázáshoz használjuk. Fontos, hogy a hőmérséklete legyen hűtőszekrény-hidegségű, és a tésztát ne keverjük túl.
ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat erős gépben hosszan (3-4 percig) turmixoljuk.
TÁLALÁS:
A tányérra kanalazzuk a sóskamajonézt, a közepébe kisebb kanálnyi korianderpürét húzunk. Melléadjuk a bundás cukkinivirágot.
ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat fél perc alatt nem túl finomra turmixoljuk.