Receptek

Szójás hajdinatészta salátazöldségekkel

Segal Viktor receptje

2021. április 9.
  • 30 dkg hajdinatészta (szoba)
  • 4 db cukorborsóhéj (vagy zöldbab) gyufaszálra vágva
  • 1 szál újhagyma felkarikázva
  • 1/2 db kígyóuborka kimagozva
  • 1 ek napraforgómag-csíra (vagy vízitormalevél), ha van
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 2 ek sötét szójaszósz
  • frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az uborkát félbevágjuk, közepét kiskanállal eltávolítjuk, majd félkarikákra szeleteljük.

A cukorborsóhéjat vékony csíkokra vágjuk. Lobogó, sós vízben kb. 2 perc alatt kifőzzük a tésztát.
(A hajdinatészta főzési ideje lényegesen rövidebb, mint a búzaliszttel készülteké.)

A még meleg tésztát elkeverjük az olívaolajjal, a szójaszósszal, a frissen reszelt gyömbérrel, és hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor a hideg tésztához keverjük a cukorborsóhéjat, a felkarikázott újhagymát, a kígyóuborkát, a napraforgócsírát, és borsozzuk.


hajdinatészta , cukorborsóhéj , újhagyma , kígyóuborka , napraforgómag-csíra , olívaolaj , gyömbér , szójaszósz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra