Segal Viktor receptje
2021. április 9.- 30 dkg hajdinatészta (szoba)
- 4 db cukorborsóhéj (vagy zöldbab) gyufaszálra vágva
- 1 szál újhagyma felkarikázva
- 1/2 db kígyóuborka kimagozva
- 1 ek napraforgómag-csíra (vagy vízitormalevél), ha van
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 2 ek sötét szójaszósz
- frissen őrölt fekete bors
Az uborkát félbevágjuk, közepét kiskanállal eltávolítjuk, majd félkarikákra szeleteljük.
A cukorborsóhéjat vékony csíkokra vágjuk. Lobogó, sós vízben kb. 2 perc alatt kifőzzük a tésztát.
(A hajdinatészta főzési ideje lényegesen rövidebb, mint a búzaliszttel készülteké.)
A még meleg tésztát elkeverjük az olívaolajjal, a szójaszósszal, a frissen reszelt gyömbérrel, és hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a hideg tésztához keverjük a cukorborsóhéjat, a felkarikázott újhagymát, a kígyóuborkát, a napraforgócsírát, és borsozzuk.
hajdinatészta , cukorborsóhéj , újhagyma , kígyóuborka , napraforgómag-csíra , olívaolaj , gyömbér , szójaszósz