Receptek

Pontytepertő mentás-joghurtos szósszal

Kérész Kikötő és Étterem receptje

2020. július 28.

Pontytepertő
Hozzávalók:

  • 300 g pontyfilé
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk szárított kapor
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Mártás
Hozzávalók:

  • 3 dl joghurt
  • 1 dl tejföl
  • friss menta apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A pontyfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a fűszerekkel és beleforgatjuk a haldarabokat.

180 ˚C-ra melegített olajban ropogósra sütjük.

A mártáshoz a hozzávalókat összeturmixoljuk és a tepertő mellé kínáljuk.




kukoricaliszt , fűszerpaprika , rozmaring , kapor , olaj , joghurt , tejföl , menta , fokhagyma , pontyfilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra