Kérész Kikötő és Étterem receptje
2020. július 28.Pontytepertő
Hozzávalók:
- 300 g pontyfilé
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 kk fűszerpaprika
- 1 kk rozmaring
- 1 kk szárított kapor
- só, bors
- olaj a sütéshez
Mártás
Hozzávalók:
- 3 dl joghurt
- 1 dl tejföl
- friss menta apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- só, bors
A pontyfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a fűszerekkel és beleforgatjuk a haldarabokat.
A mártáshoz a hozzávalókat összeturmixoljuk és a tepertő mellé kínáljuk.
kukoricaliszt , fűszerpaprika , rozmaring , kapor , olaj , joghurt , tejföl , menta , fokhagyma , pontyfilé