Galgóczi Gábor receptje
2020. január 15.- 100 ml olívaolaj
- 180 g vöröshagyma
- 40 g fokhagyma
- 260 g burgonya
- 180 g kápia paprika
- 260 g paradicsom
- 20 g petrezselyemzöld
- 10 g korianderzöld
- 2 g babérlevél
- 100 ml fehérbor
- 1,5 kg halcsont
- 2,5 l víz
- 35 g fűszerpaprika
- sáfrány
- csili (elhagyható)
- tengeri só
BETÉTEK
Hozzávalók fejenként:
- 40 g burgonya (a levesben megfőzve)
- 30 g paradicsom felvágva
- 2 g petrezselyem
- 1 g korianderlevél
- 100 g hal (makréla, kékkagyló, macskacápa, szardínia)
Felöntjük a fehérborral, a pörzsanyagokat felkaparjuk, és a bort elforraljuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt burgonyát, majd megsózzuk. Felöntjük vízzel, lobogtatva kb. 45 percet–1 órát főzzük. Közben a kimért fűszerpaprika-mennyiséget kávéskanalanként hozzáadjuk.
korianderlevél , vöröshagyma , burgonya , fehérbor , halcsont , fűszerpaprika , chili , babérlevél , paradicsom , kápia , makréla , kékkagyló , macskacápa , szardínia