Receptek

Caldeirada

Galgóczi Gábor receptje

2020. január 15.
  • 100 ml olívaolaj
  • 180 g vöröshagyma
  • 40 g fokhagyma
  • 260 g burgonya
  • 180 g kápia paprika
  • 260 g paradicsom
  • 20 g petrezselyemzöld
  • 10 g korianderzöld
  • 2 g babérlevél
  • 100 ml fehérbor
  • 1,5 kg halcsont
  • 2,5 l víz
  • 35 g fűszerpaprika
  • sáfrány
  • csili (elhagyható)
  • tengeri só

BETÉTEK
Hozzávalók fejenként:

  • 40 g burgonya (a levesben megfőzve)
  • 30 g paradicsom felvágva
  • 2 g petrezselyem
  • 1 g korianderlevél
  • 100 g hal (makréla, kékkagyló, macskacápa, szardínia)

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat, átpirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, kápia paprikát, paradicsomot, rádobjuk az alaposan megtisztított halcsontokat és átpirítjuk. Fűszerezzük a babérlevéllel, petrezselyemzölddel, korianderrel.

Felöntjük a fehérborral, a pörzsanyagokat felkaparjuk, és a bort elforraljuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt burgonyát, majd megsózzuk. Felöntjük vízzel, lobogtatva kb. 45 percet–1 órát főzzük. Közben a kimért fűszerpaprika-mennyiséget kávéskanalanként hozzáadjuk.

Amikor kész, finomszűrőn leszűrjük, de nem passzírozzuk! Tálalás előtt az előkészített halakat és kagylót enyhén sózzuk, és az alaplében készre főzzük.



korianderlevél , vöröshagyma , burgonya , fehérbor , halcsont , fűszerpaprika , chili , babérlevél , paradicsom , kápia , makréla , kékkagyló , macskacápa , szardínia

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra