A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mézes csirkenyárs gerslivel és sült céklával

Fűszeres Eszter receptje

2012. február 16.
  • 2 db csirkemell vékony csíkokra vágva, fokhagymás pácban egy éjszakát pácolva
  • 2 db cukkini, zöldséghámozóval hosszú, vékony csíkokra metélve
  • olajbogyó
  • méz
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A CSIRKENYÁRS ELKÉSZÍTÉSE:
Egy csirkemellcsíkot megkenünk mézzel, majd ráteszünk egy cukkiniszeletet. Hullám formában felszúrjuk egy bambusznyársra. Utána egy olajbogyó következik, majd megint hús cukkinivel. Serpenyőben alacsony lángon megsütjük. Gyakran kell forgatni a méz miatt, nehogy odaégjen! Köretként sült céklát adhatunk hozzá petrezselymes, fokhagymás gerslivel.

Mindkét növény mostohagyermeke a magyar konyhának, pedig a cékla nem csak savanyúságként, a gersli pedig nem csak sóletként készíthető el.

A hántolt árpa jobb ízű, mint a barna rizs, és minden benne van, ami a rizst egészségessé teszi, mégis ritkán tálaljuk köretként. A gerslit forró vízben megfőzzük (kb. 30 perc alatt fő meg, mint a barna rizs), majd leszűrjük. Olívaolajon megfuttatott fokhagymára és petrezselyemre szórjuk, majd összekeverjük. A céklát vékony hasábokra vágva, pici olívaolajon, enyhén megsózva kell megsütni – a legjobb megoldás, ha már unjuk a sült krumplit.


csirke , cukkini , méz , olajbogyó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra