A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Töltött süllőtekercs párolt zöldségfészekben

Kormorán Étterem receptje

2021. július 29.
  • 4 db süllőfilé
  • 2 db paradicsom
  • 50 g füstölt szalonna
  • 200 g cukkini
  • 200 g padlizsán
  • 200 g paprika
  • 100 ml paradicsompüré
  • 100 ml száraz fehérbor
  • kakukkfű
  • bors
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • cukor
  • olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A süllőfilét úgy formázzuk, szeljük fel, hogy egyenlő méretű és formájú szeleteket kapjunk.
A maradékokat apróra vágjuk fel és keverjük össze az apróra kockázott paradicsommal és szalonnával. Adjunk hozzá sót, borsot, aprózott petrezselyemzöldet, és töltsük meg az enyhén besózott, olajjal lespriccelt és gyűrűre formázott, majd sütőlapra helyezett süllőfiléket.

A 220 °C-osra előmelegített sütőben 7-8 percig süssük (nem légkeverésesben 10-12 percig).


A zöldségeket vágjuk fel vékony félholdakra, és serpenyőben, kevés fokhagymás olívaolajon pároljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd formázzunk belőle fészket a süllőfiléknek.

A paradicsompüréből és fehérborból készítsünk mártást, forraljuk be kakukkfűvel, sóval, cukorral, és redukáljuk a felére.

Tálaláskor a süllőfilét locsoljuk meg a mártással.  


süllőfilé , paradicsom , füstölt szalonna , cukkini , padlizsán , paprika , paradicsompüré , száraz fehérbor , kakukkfű , petrezselyem , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra