A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gyöngyösmell kardamomos paszternákkal, karamellizált naranccsal és mogyoróval

Gyurik Gábor receptje

2020. szeptember 24.
  • 2 db egész csontos gyöngytyúkmell
  • 6-8 szál paszternák
  • 10-12 szem kardamom
  • 1 ek barna cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db narancs
  • 1/2 dl olívaolaj
  • maréknyi mogyoró
  • só, őrölt zöld bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A melleket a csontokról lefilézzük (ha szárnycsont, rajta hagyhatjuk), sózzuk, borsozzuk. Felhevített olívaolajon körbepirítjuk, majd 140 °C-os sütőben 3-5 perc alatt készre sütjük.

A paszternákot meghámozzuk, félbevágjuk és tepsibe rakjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a vaj felét, meglocsoljuk fehérborral, majd alufólia alatt 130 °C-on 45-50 percig pároljuk.

A narancsokat felkarikázzuk, a héjától megszabadítjuk, majd kevés olíván és vajon csipetnyi barna cukorral, erős tűzön pár másodperc alatt karamellizáljuk.

A paszternákot tálalás előtt szintén pár másodpercig piríthatjuk. Az egész mogyorót késsel durvára vágjuk, felhevített vasserpenyőben hirtelen azt is megpirítjuk.


mogyoró , paszternák , gyöngytyúkmell , vaj , narancs , kardamom , fehérbor , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra