A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kacsahúsleves kacsamellel és zöldségekkel

Várvizi Péter receptje

2019. szeptember 19.
  • 200 g kacsacsont
  • 200 g kacsamell
  • 100 g kacsaszárny
  • 500 g kacsanyak
  • 1200 ml víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 db karalábé
  • 1/2 db zellergumó
  • 1/4 db káposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál zeller zöldje
  • 3 db babérlevél
  • 1/4 db póréhagyma
  • 8 g só
  • 1 db csillagánizs
  • 3 g egész bors

Tálalás
Hozzávalók:

  • 5 g bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 g gyömbér
  • 300 g pak-choi
  • 250 g zellergumó
  • 250 g brokkoli
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húsokat egy fazékban feltesszük főni. Hagyjuk 5 percig forrni, majd öntsük le a levet és mossuk át a húsokat. Ezután újra tegyük fel a húsokat főni a zöldségekkel és fűszerekkel együtt, de most már ügyeljünk, hogy a levesünk ne forrjon fel. Hagyjuk 5-6 órán keresztül, lassú tűzön, résnyire nyitva hagyott fedő alatt főni.

Tálalás:
Szeljük fel vékonyan a kacsamellet és a nyers zöldségeket, helyezzük el a tányérban, majd óvatosan szűrjük rá a forró levest. 




pak-choi , gyömbér , petrezselyem , zeller , kacsaszárny , kacsanyak , kacsamell

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra