Várvizi Péter receptje
2019. szeptember 19.- 200 g kacsacsont
- 200 g kacsamell
- 100 g kacsaszárny
- 500 g kacsanyak
- 1200 ml víz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db szegfűszeg
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 db karalábé
- 1/2 db zellergumó
- 1/4 db káposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál zeller zöldje
- 3 db babérlevél
- 1/4 db póréhagyma
- 8 g só
- 1 db csillagánizs
- 3 g egész bors
Tálalás
Hozzávalók:
- 5 g bors
- 1 csokor petrezselyem
- 20 g gyömbér
- 300 g pak-choi
- 250 g zellergumó
- 250 g brokkoli
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húsokat egy fazékban feltesszük főni. Hagyjuk 5 percig forrni, majd öntsük le a levet és mossuk át a húsokat. Ezután újra tegyük fel a húsokat főni a zöldségekkel és fűszerekkel együtt, de most már ügyeljünk, hogy a levesünk ne forrjon fel. Hagyjuk 5-6 órán keresztül, lassú tűzön, résnyire nyitva hagyott fedő alatt főni.
Tálalás:
Szeljük fel vékonyan a kacsamellet és a nyers zöldségeket, helyezzük el a tányérban, majd óvatosan szűrjük rá a forró levest.

Tálalás:
Szeljük fel vékonyan a kacsamellet és a nyers zöldségeket, helyezzük el a tányérban, majd óvatosan szűrjük rá a forró levest.

pak-choi , gyömbér , petrezselyem , zeller , kacsaszárny , kacsanyak , kacsamell