Korponai Péter receptje
2020. december 1.(kb. 50 db)
- 165 g vaj
- 70 g porcukor
- 200 g liszt
- 165 g gesztenyemassza
- 1 db narancs héja
- 1 db tojás
- csipet só
- 1/2 rúd vanília
A vajat és a gesztenyemasszát összedolgozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a sót, a narancs héját, majd a tojást, és végül hozzágyúrjuk a lisztet.
Hűtőben fél órát pihentetjük, majd négy részre osztjuk, és hengereket formázunk belőle.
Kisebb darabokra vágjuk, és kisujjnyi vékony rudakat formázunk belőle, amit kifliszerűen meghajlítunk. Sütőpapírra rakjuk és 180 °C-on 8-10 percig sütjük.
vaj , porcukor , liszt , tojás , gesztenyemassza , narancs héja , vaníliarúd