Receptek

Gesztenyés kifli

Korponai Péter receptje

2020. december 1.

(kb. 50 db)

  • 165 g vaj
  • 70 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 165 g gesztenyemassza
  • 1 db narancs héja
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 1/2 rúd vanília
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vajat és a gesztenyemasszát összedolgozzuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a sót, a narancs héját, majd a tojást, és végül hozzágyúrjuk a lisztet.

Hűtőben fél órát pihentetjük, majd négy részre osztjuk, és hengereket formázunk belőle.

Kisebb darabokra vágjuk, és kisujjnyi vékony rudakat formázunk belőle, amit kifliszerűen meghajlítunk. Sütőpapírra rakjuk és 180 °C-on 8-10 percig sütjük.



vaj , porcukor , liszt , tojás , gesztenyemassza , narancs héja , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra