A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mátrai szarvasgerinc citrusos jus-vel, szederrel, édesburgonyával

Macsinka János receptje

2018. június 27.
  • 80 dkg szarvasgerinc
  • 10 dkg só
  • 1 dl szarvascsontokból jus
  • 1,5 kg édesburgonya
  • olívaolaj
  • 20 dkg vaj
  • 1 db citrom héja
  • 1 db lime héja
  • kakukkfű
  • szeder
  • szederkrém
  • gyömbér
  • méz
  • római kömény
  • levendulalevél
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A szarvasgerincet letisztítjuk, 6 százalékos sóoldatba helyezzük 1 órára. Az édesburgonyát olívaolajjal megsütjük, majd kiszúróval formázzuk. A leeső részekből hideg vajjal, gyömbérrel, mézzel, római köménnyel krémet készítünk. A szavasjus-t apróra vágott citromhéjjal, lime-héjjal, kakukkfűvel ízesítjük.

A szarvasgerincet 62 °C-on 30 percig szuvidoljuk, majd készre sütjük, 5 percig pihentetjük.

Tálaláskor a pirított édesburgonyákat a tányérra helyezzük, majd mellé rakjuk az édesburgonya-krémet, szederkrémet, friss szedret. Megszórjuk friss levendula-levelekkel. Ráhelyezzük a szarvasgerincet és a jus-t.


citrom , szeder , szarvasgerinc , lime , levendula , római kömény , édesburgonya , gyömbér , kakukkfű