A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Garnélarák spárgával és turbolyás borsóval

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 2.
  • 1,2 kg garnéla
  • 90 dkg spárga
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 2 db citrom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek cukor
  • 5 dkg gyömbér
  • kisebb csokor turbolya
  • só, őrölt bors


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A zöldborsót sós vízben leforrázzuk, a felét a tejszínnel és a turbolyával összeturmixoljuk, sűrű szitán átpasszírozzuk, sózzuk.

A megtiszított spárgát forrásban lévő sós, cukros, citromos vízben 3-4 perc alatt megfőzzük.

A garnélát páncéljától megtisztítjuk, bélcsatornáját eltávolítjuk, forró serpenyőben kevés olívaolajon a gyömbérrel és a fokhagymával megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.



garnéla , turbolya , zöld spárga , zöldborsó , tejszín , citrom , fokhagyma , gyömbér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra