Nagy Attila receptje
2021. november 7.- 800 g bivalyfartő
- 2 db tojás
- 100 g vaj
- 1 dl olívaolaj
- 50 g só
- 5 g bors
- 500 g padlizsán
- 400 g cikória
- 100 g csiperkegomba
- 100 g póréhagyma
- 200 g cukkini
- 2 g fehér bors
- 1 db citrom
- 200 g zellergumó
- 2 g Maldon só
A bivalyhúst 200 grammos szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk. Ezután 180 °C-os sütőben 12 percig sütjük, majd pihentetjük.
A zöldségeket szintén serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén puhára sütjük. Itt fontos, hogy alacsony hőmérsékleten készítsük, hogy minden zöldség megpuhuljon. Sózzuk, borsozzuk.
A mártáshoz a tojást kettéválasztjuk és a sárgáját egy keverőtálba rakjuk. A vajból tisztított vajat készítünk (addig melegítjük, amíg az írót kisütjük belőle).
A citromlevet hozzáadjuk a sárgájához, sóval, fehér borssal ízesítjük, vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetjük, és szép lassan hozzácsurgatjuk a tisztított vajat.
bivalyfartő , tojás , vaj , olívaolaj , padlizsán , cikória , csiperkegomba , póréhagyma , cukkini , citrom , zellergumó