Receptek

Bivalyfartő sült zöldségekkel, hollandi mártással

Nagy Attila receptje

2021. november 7.
  • 800 g bivalyfartő
  • 2 db tojás
  • 100 g vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 50 g só
  • 5 g bors
  • 500 g padlizsán
  • 400 g cikória
  • 100 g csiperkegomba
  • 100 g póréhagyma
  • 200 g cukkini
  • 2 g fehér bors
  • 1 db citrom
  • 200 g zellergumó
  • 2 g Maldon só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A bivalyhúst 200 grammos szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben olívaolajon körbepirítjuk. Ezután 180 °C-os sütőben 12 percig sütjük, majd pihentetjük.

A zöldségeket szintén serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén puhára sütjük. Itt fontos, hogy alacsony hőmérsékleten készítsük, hogy minden zöldség megpuhuljon. Sózzuk, borsozzuk.

A mártáshoz a tojást kettéválasztjuk és a sárgáját egy keverőtálba rakjuk. A vajból tisztított vajat készítünk (addig melegítjük, amíg az írót kisütjük belőle).

A citromlevet hozzáadjuk a sárgájához, sóval, fehér borssal ízesítjük, vízgőz felett habverővel folyamatosan kevergetjük, és szép lassan hozzácsurgatjuk a tisztított vajat. 


bivalyfartő , tojás , vaj , olívaolaj , padlizsán , cikória , csiperkegomba , póréhagyma , cukkini , citrom , zellergumó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra