Receptek

Káposztás gombaleves

Kóstoló Kárpátaljáról, Pákozdi Judit–Punykó Mária receptje

2020. augusztus 1.
  • 10 dkg szárított gomba
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • só, őrölt bors
  • 1 ek zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • 20 dkg házikolbász

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A szárított gombát többszörösen váltott vízben megmossuk, majd meleg vízbe áztatjuk.

Ha a gomba jól megduzzadt, a vizet leöntve róla apróra vágjuk, és a kinyomkodott savanyú káposztával együtt másfél liter borsos vízben feltesszük főni.

Ha megpuhult, a felaprított vöröshagymát a zsíron megfuttatjuk, és a lisztet kevergetve megpirítjuk rajta. Pirospaprikával meghintjük, és egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük.

A levesbe öntjük, és a karikákra vágott kolbászt is hozzáadjuk. Néhány percig forraljuk, hogy a kolbász is megpuhuljon, majd tálaljuk.

Szenteste a leves erős, párolgó illata elvegyült a friss fenyő illatával.



szárított gomba , savanyú káposzta , vöröshagyma , zsír , liszt , kolbász , pirospaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra