Cetner Attila receptje
2021. február 5.- 1500 g tanyasi jérce
- 5 szál kakukkfű
- 200 g vaj
- frissen őrölt bors
- só ízlés szerint
- 200 g árpagyöngy
- 1 evőkanál libazsír
- 50 g vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1000 ml szárnyasalaplé
- 2 szál rozmaring
- frissen őrölt bors
- só ízlés szerint
- 1 ek libazsír
- 50 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g vargánya
- 100 ml tejszín
- 2 ek glacé
A mellet tálalásig hűtőbe helyezzük és pihentjük.
Vajjal együtt alufóliába feltekerjük, és sütőben alacsony hőmérsékleten megsütjük.
A megmaradt jércedarabokból egy jóízű szárnyasalaplevet készítünk friss fűszerekkel, hasonlóan, mint egy húslevest, csak só nélkül.
Ha elkészült, leszűrjük és zsírtalanítjuk.
ÁRPAGYÖNGYRIZOTTÓ ELKÉSZÍTÉSE:
A vargányagombát megmossuk, majd az egyik felét vöröshagymával, fokhagymával, fűszerekkel együtt lepirítjuk, és tejszínnel, valamint glacéval felforraljuk, turmixoljuk, szitán áttörjük, majd habszifonba töltjük. A maradék gombát apró kockára vágjuk, majd lepirítjuk, és tálalásig melegen tartjuk.
jérce , kakukkfű , vaj , árpagyöngy , vöröshagyma , fokhagyma , libazsír , rozmaring , szárnyasalaplé , vargánya , tejszín , glacé