Wolf András receptje
2018. április 17.- 150 g olaj
- 150 g vöröshagyma
- 1 kg gyalult tök
- 50 g cukor
- 20 g só
- 70 g ecet
- 300 g tejföl
- 100 g tejszín
- 50 g kapor
- 50 g liszt
A szeletekre vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gyalult tököt, és azonnal ráöntjük az ecetet. Sózzuk, cukrozzuk: ez fontos, mert így megőrizzük a tök roppanósságát a főzelékünkben. Öt percig főzzük, majd a lisztből és a tejfölből készült habarással sűrítjük. Egy perc forrás után hozzáadjuk a tejszínt, ezzel adjuk meg a főzelék krémességét. A kaprot közvetlenül tálalás előtt keverjük a főzelékbe, így nem veszíti el szép, élénkzöld színét.
kapor , tejföl , tök , vöröshagyma