Receptek

Mandulás tormamártás

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. április 8.
  • 3 dl leszűrt húsleves
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg ecetes torma
  • 1 db friss torma reszelve
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 10 dkg mandula
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A húslevest felmelegítjük, majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, valamint az ecetes és a sima tormát. Az étkezési keményítőt elkeverjük hideg vízzel, és besűrítjük vele a mártást (forralni már nem szabad). A végén belekeverjük a durvára vágott, hámozott mandulát.

Langyosan, hidegen jó, akár a húsvéti asztalon sonka, füstölt hús, kemény tojás, zöldségek mellé. 


húsvét , torma , egészség

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra