Segal Viktor receptje
2021. március 16.SÜLT PADLIZSÁN
HOZZÁVALÓK:
- 2 db kisebb, hosszúkás formájú padlizsán
- 3-4 ek olaj
FETAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg feta sajt
- 10 dkg joghurt
- 5 dkg dióbél durvára aprítva
- 1 tk citromlé
- 6 tk turbolyalevél durvára aprítva
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
SÜLT PADLIZSÁN ELKÉSZÍTÉSE:
Előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra. A padlizsánt meghámozzuk, úgy, hogy végül szabályos téglalapformát kapjunk. Hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük a padlizsánszeleteket. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt megsütjük.
FETAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Egy keverőtálban elkeverjük a joghurtot, a citromlevet és a turbolyaleveleket. Belemorzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk dióbéllel, meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
padlizsán , olaj , feta sajt , joghurt , turbolyalevél , dióbél , citromlé