Receptek

Turbolyás fetakrém sült padlizsánnal

Segal Viktor receptje

2021. március 16.

SÜLT PADLIZSÁN
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db kisebb, hosszúkás formájú padlizsán
  • 3-4 ek olaj

FETAKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg joghurt
  • 5 dkg dióbél durvára aprítva
  • 1 tk citromlé
  • 6 tk turbolyalevél durvára aprítva
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

SÜLT PADLIZSÁN ELKÉSZÍTÉSE:
Előmelegítjük a sütőt 220 °C-ra. A padlizsánt meghámozzuk, úgy, hogy végül szabályos téglalapformát kapjunk. Hosszában ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tepsibe helyezzük a padlizsánszeleteket. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt megsütjük.

FETAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Egy keverőtálban elkeverjük a joghurtot, a citromlevet és a turbolyaleveleket. Belemorzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk dióbéllel, meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor a padlizsánszeletekre halmozzuk a feta sajtot.



padlizsán , olaj , feta sajt , joghurt , turbolyalevél , dióbél , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra