Receptek

Pulykasaslik

Spanjevic Igor receptje

2025. november 26.
  • fél csésze görög joghurt 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 csipetnyi Cayenne-bors
  • 500 g csontozott, bőr nélküli pulykamell
  • extraszűz olívaolaj (szükség szerint)
  • só és frissen őrölt fekete
  • bors
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db piros paprika


Hozzávalók a szószhoz:


  • 1 csésze görög joghurt
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • fél csésze frissen aprított kapor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot az uborkával, az olívaolajjal és a citromlével. Egy kis tálban keverjük össze a joghurtot a citromhéjjal, a citromlével, az oregánóval és a Cayenne-borssal. Egy külön tálban dörzsöljük be a csirkét a joghurtos- citromos keverékkel, hogy jól bevonja.

Helyezzünk néhány darab csirkét minden nyársra. Tegyünk a csirkedarabok közé paprikát. Kenjük meg a nyársakat mindkét oldalon olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk.

Adagonként süssük előmelegített grillen vagy grillserpenyőben, amíg mindkét oldala szépen megpirul, oldalanként 4-5 percig.

Azonnal tálaljuk, petrezselyemmel és szósszal díszítve.



A karácsonyi pulykás menü támogatója a Gallicoop.

pulyka , pulykamellfilé , saslik