A töltelékhez az olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és lassan puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a finomra aprított petrezselymet, és amikor kissé kihűlt, összekeverjük a tejföllel, végül hozzáadjuk a szárított mentát. Ha bárányhúst használunk, az elég zsíros lesz, de ha pl. marhahúst, akkor érdemes a töltelékhez még egy kis zsiradékot keverni.
A tölteléket készíthetjük maradék sültből is, amit ledarálunk. A leveles tésztából 9 cm átmérőjű korongokat szúrunk, minden második karika közepébe egy kis lyukat is (pl. tölcsér szárával). A korongokra 1-1 púpos evőkanálnyi tölteléket helyezünk.
A tojást felverjük, a korongok szélét megkenjük, majd ráhelyezzük a lyukas korongot is. A szélét villa segítségével szorosan összenyomkodjuk. A tetejét is megkenjük tojással. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, majd a pogácsákat 25 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.
Frissen, langyosan a legfinomabb.