Várady Luca receptje
2020. január 21. Kalács
Hozzávalók:
- 150 g puha vaj
- 260 g porcukor
- 195 g tojás (4 db nagyobb tojás)
- 260 g liszt
- 6 g sütőpor
- 1 tk fahéj
- 30 g tej
Sajtkrém
Hozzávalók: - 250 g krémsajt
- 50 g porcukor
- 1 rúd vanília kikapart magjai
Dulce de leche
Hozzávalók:
- 1 konzervdoboz sűrített tej
- só
Mogyorós tuile
Hozzávalók:
- szeletelt mogyoró
- muscovado cukor, méz
Sajtkrém elkészítése: A krémsajtot, a porcukrot és a vaníliamagokat összekeverjük és kihabosítjuk.
Dulce de leche elkészítése: A lezárt konzervdobozt bő vízben 2 órán keresztül főzzük, a vízben hagyjuk kihűlni, majd kibontjuk és kész karamellát kapunk. Ha tubusból készítjük, akkor a sűrített tejet lábosban visszaredukáljuk, karamellizáljuk. Sóval ízesítjük.
Mogyorós tuile elkészítése: A szeletelt mogyorót és a muscovádo cukrot 1:1 arányban elkeverjük, szétterítjük a sütőtálcán és vékonyan meglocsoljuk mézzel. 180 °C-on 10 percig sütjük.
Tálalás: A desszertet a képen látható módon tálaljuk és tökmagolajjal meglocsoljuk.
krémsajt , liszt , tojás , vanília , fahéj , porcukor , tej , sűrített tej , sütőpor