Litauszki Zsolt receptje
2018. május 22.- 1 kg őzgerinc
- 50 dkg cikória
- 20 dkg narancs
- 25 dkg briós
- 1 kg pak-choi
- só, bors ízlés szerint
- 3 dl narancslé
- 2 ek méz
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
Előző nap: Áztassuk a cikóriát langyos vízben 1 órán át. Addig tisztítsuk meg az őzet, formázzuk meg fóliával, és tegyük hűtőbe. A narancslevet forraljuk fel a mézzel és sóval együtt. Még forrón öntsük a cikóriára, és ezt is tegyük a hűtőbe következő napig.
TÁLALÁS:
A sütőt állítsuk 60 °C-ra. Az őzhúst forró serpenyőben pirítsuk körbe, majd pihentessük a sütőben 15 percig egy rácson. A serpenyőbe locsoljunk a narancsléből, majd szűrjük le. Ez lesz a mártás. A húst ismét pirítsuk meg kevés vajon a brióssal és a pak-choi-jal.
cikória , pak choi , narancs , őzgerinc , briós , narancslé , méz , vaj , olívaolaj