A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Széles metélt vaddisznóval és vargányával

Jahni László receptje

2020. augusztus 6.
  • 50 dkg vaddisznólapocka
  • 10 dkg vegyes zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ágacska kakukkfű
  • 2 l zöldségalaplé
  • 25 dkg vargányagomba
  • 40 g vaj
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg durum finomliszt
  • 6 db tojás
  • 2 ek étolaj
  • só, bors frissen őrölve

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A lapockát lábasban étolajon elősütjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a kakukkfüvet, a sót, és felengedjük annyi alaplével, hogy ellepje a húst.

Lefedve betesszük a sütőbe sülni, és 100-120 °C-on kb. 4-5 óra alatt teljesen puhára készítjük.

A lisztből és a tojásokból sóval tésztát gyúrunk, félórát pihentetjük hűtőben. Kinyújtjuk vékonyra, fél centiméteres metéltre vágjuk.

Tálaláshoz frissen kifőzzük.

Ha elkészült a vaddisznó, kihűtjük, a levet leszűrjük, félretesszük. A húst szálaira tépkedjük, beleforraljuk a leszűrt lébe, beletesszük a darabolt vargányát, majd beleforraljuk a kifőtt metélt tésztát, és pici vajjal dúsítjuk.

Frissen őrölt bors és parmezán sajt kerül rá a tálaláskor.



vargánya , vaddisznólapocka , vöröshagyma , fokhagyma , kakukkfű , vegyes zöldség , vaj , liszt , vargányagomba , zöldségalaplé , tojás , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra