Receptek

Spenótos túrókrém

Kocsis Regina receptje

2020. június 23.
  • 250 g túró
  • 150 g friss spenót
  • 50 g aszalt paradicsom
  • 6 levél zsálya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

Tálaláshoz:

  • balzsamecet-krém
  • paradicsom


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A fokhagymát aprítsuk fel, és pirítsuk meg az olívaolajon. Dobjuk rá az ugyancsak aprított zsályát, végül a megmosott, megszárított, vágott spenótot. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk 5 percig főni. Ezt követően nyomkodjuk ki a levét, és hagyjuk kihűlni. A túrót törjük össze, keverjük bele az aprított aszalt paradicsomot és a spenótos keveréket, majd sózzunk-borsozzunk még, ha kell, ízlés szerint. Halmozzuk pirítósra, locsoljuk meg balzsamecetkrémmel, és szeleteljünk rá friss paradicsomot.


túró , spenót , paradicsom , zsálya , fokhagyma , olívaolaj , balzsamecet-krém

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra