Kocsis Regina receptje
2020. június 23.- 250 g túró
- 150 g friss spenót
- 50 g aszalt paradicsom
- 6 levél zsálya
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Tálaláshoz:
- balzsamecet-krém
- paradicsom
A fokhagymát aprítsuk fel, és pirítsuk meg az olívaolajon. Dobjuk rá az ugyancsak aprított zsályát, végül a megmosott, megszárított, vágott spenótot. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk 5 percig főni. Ezt követően nyomkodjuk ki a levét, és hagyjuk kihűlni. A túrót törjük össze, keverjük bele az aprított aszalt paradicsomot és a spenótos keveréket, majd sózzunk-borsozzunk még, ha kell, ízlés szerint. Halmozzuk pirítósra, locsoljuk meg balzsamecetkrémmel, és szeleteljünk rá friss paradicsomot.
túró , spenót , paradicsom , zsálya , fokhagyma , olívaolaj , balzsamecet-krém