A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Burgonyakrémleves póréval, gesztenyével, kacsamellel és szarvasgombával

Tátrai Balázs receptje

2018. november 16.
  • 60 dkg főtt burgonya áttörve
  • 1 l szárnyasalaplé
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 db szarvasgomba
  • 1 db kacsamell
  • szójaszósz (édes)
  • rozmaring
  • 1/2 ek akácméz
  • 30 db sült gesztenye
  • só, fekete bors
  • szerecsendió frissen reszelve
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A vajon párolt póréhagymához adjuk az áttört burgonyát, az alaplevet, felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Hozzáadjuk a tejszínt, majd turmixoljuk. Átszűrjük. A kacsamelleket borsozzuk, megkenjük szójaszósszal, bőrös felüket mézzel, majd egy-egy rozmaringággal vákuumozzuk (vagy fóliába tekerjük). Egy nap után enyhén sózzuk, elősütjük, majd 80 °C-os sütőbe tesszük 30 percre. Kihűtjük, szeleteljük.

TÁLALÁS:
A levest tálalás előtt kevés hideg vajjal felhabosítjuk, vékonyra szeletelt kacsamellel, sült gesztenyével és frissen gyalult szarvasgombával tálaljuk.


burgonya , szárnyas alaplé , tejszín , vaj , póréhagyma , szarvasgomba , kacsamell szójaszósz , akácméz , sült gesztenye , szerecsendió

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra