A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvas baranyai módon

Kormorán étterem receptje

2021. április 22.
  • 1200 g szarvascomb
  • 400 g sárgarépa
  • 100 g füstölt szalonna
  • 400 g vöröshagyma
  • 250 g alma
  • 50 ml Worcester-szósz
  • mustár
  • bors egészben
  • narancs
  • petrezselyem
  • csipkebogyólekvár
  • pepperoni paprika
  • babérlevél
  • magozott meggy
  • vörösáfonya-lekvár
  • só, cukor, őrölt bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A szarvascombot bekenjük mustárral, őrölt borssal, sózzuk és megspékeljük sárgarépával és füstölt szalonnával.

Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.


A combot pirítsuk meg, hogy szép kérget kapjon és a nedvesség maradjon a húsban. Vegyük ki a húst a serpenyőből, majd a zsírján pirítsuk meg a hagymát, a felkockázott almát és a felaprózott sárgarépát, majd öntsük fel a pirított zöldségeket vízzel és Worcester-szósszal.

Tegyük vissza a húst a mártásba főni, majd adjuk hozzá a lekvárt, a narancsot és a többi fűszert.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, majd vegyük ki.

A mártást redukáljuk, majd turmixoljuk le. A leszűrt mártáshoz adjuk hozzá a meggyet és egy kanál áfonyalekvárt.


szarvascomb , sárgarépa , vöröshagyma , alma , füstölt szalonna , mustár , narancs , petrezselyem , Worcester-szósz , csipkebogyólekvár , babérlevél , pepperoni paprika , meggy , vörösáfonya-lekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra