Kormorán étterem receptje
2021. április 22.- 1200 g szarvascomb
- 400 g sárgarépa
- 100 g füstölt szalonna
- 400 g vöröshagyma
- 250 g alma
- 50 ml Worcester-szósz
- mustár
- bors egészben
- narancs
- petrezselyem
- csipkebogyólekvár
- pepperoni paprika
- babérlevél
- magozott meggy
- vörösáfonya-lekvár
- só, cukor, őrölt bors
A szarvascombot bekenjük mustárral, őrölt borssal, sózzuk és megspékeljük sárgarépával és füstölt szalonnával.
A combot pirítsuk meg, hogy szép kérget kapjon és a nedvesség maradjon a húsban. Vegyük ki a húst a serpenyőből, majd a zsírján pirítsuk meg a hagymát, a felkockázott almát és a felaprózott sárgarépát, majd öntsük fel a pirított zöldségeket vízzel és Worcester-szósszal.
Tegyük vissza a húst a mártásba főni, majd adjuk hozzá a lekvárt, a narancsot és a többi fűszert.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, majd vegyük ki.
A mártást redukáljuk, majd turmixoljuk le. A leszűrt mártáshoz adjuk hozzá a meggyet és egy kanál áfonyalekvárt.
szarvascomb , sárgarépa , vöröshagyma , alma , füstölt szalonna , mustár , narancs , petrezselyem , Worcester-szósz , csipkebogyólekvár , babérlevél , pepperoni paprika , meggy , vörösáfonya-lekvár