Száraz Zsuzsanna receptje
2020. január 3.- 10 dkg vörös lencse
- 2-3 ek bor- vagy sherryecet
- 3 ek szójaszósz
- 2-3 ek Worcestershire
- 1 tk szardella
- 1 ek kapribogyó
- 1 tk dijoni mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor snidling
- néhány szál friss koriander
- 2 db sült kápia paprika, a héjától és a magoktól megtisztítva
- néhány babérlevél
- 1 tk édes pirospaprika (ha nem használunk füstölt lét, lehet füstös)
- 1 kk kurkuma
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 1 db paradicsom a belseje nélkül felkockázva
- csili, csiliszósz ízlés szerint
- olíva- vagy szárítottparadicsom-olaj
A főzeléket turmixolható állagúra hígítjuk, lehetőleg alaplével vagy húslevessel, és a krémesítés megkönnyítéséhez fel is melegítjük. Melegen beleturmixoljuk a sült kápia felét, a szardellát, fűszerpaprikát, kurkumát, ízesítjük mustárral, szójaszósszal, esetleg csilivel, és ha kell, sóval, borssal.
lencse , kurkuma , kápia , lila hagyma , pirospaprika , babérlevél , szardella , petrezselyem , mustár , snidling , kapribogyó , Worcestershire , sherryecet , szójaszósz