Receptek

Csángó leves pacallal

Bíró Lajos receptje

2020. július 21.

ABÁLT PACAL HOZZÁVALÓK:

  • 600 g pacal
  • 6-8 szem egész fekete bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint

LEVES HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 g vaj
  • 150 g sárgarépa
  • 50 g zeller
  • 50 g fehérrépa
  • só ízlés szerint
  • 2000 ml csirkealaplé
  • 300 ml tej
  • 1 szál friss tárkony
  • 1 kk tárkonyecet
  • 100 g friss sóska
  • tejföl ízlés szerint

ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A pacalt az egész borsból, a babérlevélből, vöröshagymából és sóból álló főzőlében megabáljuk. Kiemeljük, lehűtjük, majd csíkokra vágjuk.

A zellert, a fehérrépát megtisztítjuk, hasábokra daraboljuk, és lobogva forró, enyhén sós vízben külön-külön roppanósra főzzük. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát a vajban megfuttatjuk, a lereszelt sárgarépát beleszórjuk, és kevergetve együtt pirítjuk, majd a csirkealaplével és a tejjel fölengedjük.

A főtt zöldségeket és a pacalt beleszórjuk, és néhány percig forraljuk. Friss tárkonnyal és tárkonyecettel fűszerezzük.

Közvetlenül a tálalás előtt a megmosott, megtisztított friss sóskát beledobjuk, még egyszer felforraljuk, a tűzről lehúzzuk, és tejföllel dúsítva kínáljuk.


pacal , babérlevél , vöröshagyma , vaj , sárgarépa , fehérrépa , zeller , csirkealaplé , tej , tárkony , tárkonyecet , sóska , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra