Vomberg Frigyes receptje
2020. augusztus 2.A CSIRKESZÁRNYHOZ:
- 60 dkg csirkeszárny húsos vége
- 10 dkg durvára darált dió
- 5 dkg vaj
- 3 szelet tósztkenyér
- 1 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- erős paprikakrém
- só, darált bors
AZ AVOKÁDÓKRÉMHEZ:
- 2 db nem túl puha avokádó
- 1 db lime
- 1 db chili paprika
- 2 ek mascarpone
- só, darált bors
A SÜLT PAPRIKÁHOZ:
- 2 db kápia paprika
- 1/2 dl olívaolaj
- citromlé vagy borecet
A mézet elkeverjük apróra vágott fokhagymával, erős paprikakrémmel, és a húsokkal összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük. A kenyér héját körbe levágjuk, majd goromba morzsát készítünk belőle. Összekeverjük a dióval.
dió , vaj , tósztkenyér , méz , csirkeszárny , paprikakrém , fokhagyma , avokádó , lime , chili paprika , mascarpone , kápia paprika , olívaolaj , citromlé