Receptek

Csípős diós csirkeszárny avokádókrémmel és sült paprikával

Vomberg Frigyes receptje

2020. augusztus 2.

A CSIRKESZÁRNYHOZ:

  • 60 dkg csirkeszárny húsos vége
  • 10 dkg durvára darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 3 szelet tósztkenyér
  • 1 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • erős paprikakrém
  • só, darált bors

AZ AVOKÁDÓKRÉMHEZ:

  • 2 db nem túl puha avokádó
  • 1 db lime
  • 1 db chili paprika
  • 2 ek mascarpone
  • só, darált bors

A SÜLT PAPRIKÁHOZ:

  • 2 db kápia paprika
  • 1/2 dl olívaolaj
  • citromlé vagy borecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, és a csontról visszanyomjuk. Így kis gömböket formázunk a csont végén.

A mézet elkeverjük apróra vágott fokhagymával, erős paprikakrémmel, és a húsokkal összeforgatjuk. Letakarva hűtőbe tesszük. A kenyér héját körbe levágjuk, majd goromba morzsát készítünk belőle. Összekeverjük a dióval.

A paprikákat láng felett feketére sütjük, majd letakarva pihentetjük pár percet. A megégett héját lekaparjuk, a belsejét eltávolítjuk. Leöblítjük és szárazra törölgetjük, majd kis kockákra összevágjuk.

Összekeverjük az olívaolajat, citromlevet (vagy ecetet), sót, darált borsot, majd a paprikával összeforgatjuk. Lefedve hűtjük. Az avokádókat megtisztítjuk, és kis kockáravágjuk.

Összekeverjük a kimagozott és apróra vágott chili paprikával, sóval, borssal, reszelt lime héjával és levével. Belekeverjük a mascarponét, és letakarva hűtjük.

A csirkeszárnyakat sózzuk, megforgatjuk olvasztott vajban, majd a diós morzsában. Sütőpapírral lefedett lapra tesszük, és 200 fokos sütőben megsütjük.


dió , vaj , tósztkenyér , méz , csirkeszárny , paprikakrém , fokhagyma , avokádó , lime , chili paprika , mascarpone , kápia paprika , olívaolaj , citromlé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra