A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gesztenyés gnocchi

Nábelek Zsófia receptje

2018. november 6.
  • 60 dkg burgonya
  • 50 g gesztenyeliszt
  • 2 tk keményítő
  • 10 g só
  • 1 szál rozmaring
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyát héjában, hideg sós vízben feltesszük főzni. Amikor megpuhult, leszűrjük, forrón meghámozzuk és áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Összegyúrjuk a sóval, a gesztenyeliszttel és a keményítővel: addig gyúrjuk, amíg formázható, egynemű masszát kapunk, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert akkor ragacsos lesz.

A tésztából rudakat sodrunk, felszeleteljük és kis gnocchikat formázunk belőle. Ezen a ponton a gnocchit lefagyaszthatjuk. Gyöngyözve forró, sós vízben több részletben kifőzzük a gombócokat: újraforrástól számítva másfél percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat, egészben beletesszük a rozmaringot és hagyjuk ropogósra sülni – így a zsiradék átveszi az ízét. A rozmaringot kivesszük, a serpenyőbe tesszük a gnocchit és alaposan átforgatjuk. Forrón, frissen őrölt fekete borssal megszórva tálaljuk.


fekete bors , rozmaring , keményítő , burgonya , gesztenyeliszt , olívaolaj , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra