Először elkészítjük a mártást: az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd felengedjük a paradicsomszósszal. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és friss oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Félretesszük, amíg a többi zöldséget előkészítjük. A padlizsánt, a cukkinit és a burgonyát megmossuk, 1 centis szeletekre vágjuk.
A cukkinit és a padlizsánt olívaolajon megsütjük: ehhez a forró olajba egy réteg zöldséget teszünk, és mindkét oldalán aranybarnára sütjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk. Egy magas falú edényben rétegezzük a zöldségeket a reszelt parmezánnal és a paradicsommártással, de mindegyik zöldséget enyhén sózzuk, borsozzuk.
Végül reszelt sajttal és az összetépkedett mozzarellával fedjük be. 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálalás előtt legalább tíz percig hagyjuk pihenni, majd szórjuk meg friss petrezselyemmel, bazsalikommal.