A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rakott paradicsomos zöldségek

Nábelek Zsófia receptje

2018. augusztus 14.
  • 1 nagy db padlizsán
  • 1 nagy db cukkini
  • 3-4 szem sárga burgonya
  • 7 dl paradicsomlé (passata)
  • 10 dkg parmezán
  • 1 db (bivaly)mozzarella
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • friss oregánó, bazsalikom
  • só, bor
  • olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Először elkészítjük a mártást: az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd felengedjük a paradicsomszósszal. Felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és friss oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Félretesszük, amíg a többi zöldséget előkészítjük. A padlizsánt, a cukkinit és a burgonyát megmossuk, 1 centis szeletekre vágjuk.

A cukkinit és a padlizsánt olívaolajon megsütjük: ehhez a forró olajba egy réteg zöldséget teszünk, és mindkét oldalán aranybarnára sütjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk. Egy magas falú edényben rétegezzük a zöldségeket a reszelt parmezánnal és a paradicsommártással, de mindegyik zöldséget enyhén sózzuk, borsozzuk.

Végül reszelt sajttal és az összetépkedett mozzarellával fedjük be. 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálalás előtt legalább tíz percig hagyjuk pihenni, majd szórjuk meg friss petrezselyemmel, bazsalikommal.



mozzarella , oregánó , padlizsán , cukkini , parmezán , sárga burgonya , paradicsomlé , bazsalikom , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra