Gaggan Anand receptje
2018. április 9.- 50 dkg csirkemell vagy comb
- 5 dl joghurt
- 1 tk fokhagymakrém
- 1tk reszelt gyömbér
- 1 tk piros csilipor
- só
MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 175 g vaj
- 1/2 tk köménymag
- 50 dkg paradicsompüré
- 1/2 tk cukor
- 1 tk piros csilipor
- 1 dl tejszín
- 4 db zöld csili felkarikázva
- 1/2 tk görögszénalevél összevágva
Keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel, tegyük bele a kockákra vágott csirkét a fűszeres pácba, jól keverjük össze, majd hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Másnap kemencében vagy sütőben 10-12 perc alatt süssük majdnem készre.
MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A vaj felét egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a köményt, a csiliport, a cukrot és a sót. Jól összekeverjük. Beletesszük a félig kész csirkét, hozzáadjuk a tejszínt, a zöld csilit és a görögszénát. 3-4 percig pároljuk, amíg a csirke el nem készül. Rizzsel vagy naankenyérrel tálaljuk.
chili , fokhagyma , csirkemell , gyömbér , joghurt , piros csilipor , vaj , köménymag , paradicsompüré , tejszín , zöld csili , görögszénalevél