A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Indiai vajas csirke

Gaggan Anand receptje

2018. április 9.
  • 50 dkg csirkemell vagy comb
  • 5 dl joghurt
  • 1 tk fokhagymakrém
  • 1tk reszelt gyömbér
  • 1 tk piros csilipor

MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 175 g vaj
  • 1/2 tk köménymag
  • 50 dkg paradicsompüré
  • 1/2 tk cukor
  • 1 tk piros csilipor
  • 1 dl tejszín
  • 4 db zöld csili felkarikázva
  • 1/2 tk görögszénalevél összevágva


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel, tegyük bele a kockákra vágott csirkét a fűszeres pácba, jól keverjük össze, majd hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Másnap kemencében vagy sütőben 10-12 perc alatt süssük majdnem készre.

MÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A vaj felét egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, és 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a köményt, a csiliport, a cukrot és a sót. Jól összekeverjük. Beletesszük a félig kész csirkét, hozzáadjuk a tejszínt, a zöld csilit és a görögszénát. 3-4 percig pároljuk, amíg a csirke el nem készül. Rizzsel vagy naankenyérrel tálaljuk.






chili , fokhagyma , csirkemell , gyömbér , joghurt , piros csilipor , vaj , köménymag , paradicsompüré , tejszín , zöld csili , görögszénalevél