Kis Tirol Étterem receptje
2021. október 5.- 2 db egész hátsó sertéscsülök
- 1 fej fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 l világos sör
- 80 dkg savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt szalonna
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kg burgonya
- só, bors ízlés szerint
Ezután kivesszük a pácléből és 150 °C-on 2,5 órát sütjük, közben 5 dl sört locsolunk rá.
A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát. Amikor a hagyma összepirult a szalonnával, hozzáadjuk a savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel ízlés szerint, végül babérlevelet adunk hozzá.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk, és kisujjnyi vastagra vágjuk. A hagymát szintén cikkelyekre szeleteljük, majd zsiradékon elkezdjük megpirítani egy serpenyőben. Amikor már félig meg pirult a hagyma, akkor hozzáadjuk a karikákra vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
sertéscsülök , fokhagyma , babérlevél , sör , savanyú káposzta , füstölt szalonna , vöröshagyma , őrölt kömény , burgonya