Receptek

Bajor csülök káposztával és serpenyős burgonyával

Kis Tirol Étterem receptje

2021. október 5.
  • 2 db egész hátsó sertéscsülök
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 l világos sör
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 kg burgonya
  • só, bors ízlés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A csülköt sós-borsos-fokhagymás babérleveles vízben legalább 24 órán át pácoljuk.


Ezután kivesszük a pácléből és 150 °C-on 2,5 órát sütjük, közben 5 dl sört locsolunk rá.

Ha a csülök 3/4-ig elkészült, akkor a sütő hőfokát 220 °C-ra állítjuk és így sütjük készre.


A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát. Amikor a hagyma összepirult a szalonnával, hozzáadjuk a savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel ízlés szerint, végül babérlevelet adunk hozzá.

30 percig főzzük, és közben az elpárolgott levet sörrel pótoljuk.


A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk, és kisujjnyi vastagra vágjuk. A hagymát szintén cikkelyekre szeleteljük, majd zsiradékon elkezdjük megpirítani egy serpenyőben. Amikor már félig meg pirult a hagyma, akkor hozzáadjuk a karikákra vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Utolsó lépésként hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és végül aranybarnára pirítjuk.


sertéscsülök , fokhagyma , babérlevél , sör , savanyú káposzta , füstölt szalonna , vöröshagyma , őrölt kömény , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra