Jahni László receptje
2020. július 20.- 50 dkg liszt
- 25 g élesztő
- 2 dl tej
- 1 ek cukor
- 4 db tojássárgája
- 3 dkg (1 nagy ek) libazsír
- 1 kk só
- 4 ek kristálycukor
- 1 tk fahéj
MADÁRTEJ
HOZZÁVALÓK:
- 5 dl tej
- 4 db tojássárgája
- 1/2 rúd vanília
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
MADÁRTEJ ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet a vaníliával felhevítjük, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót, és addig főzzük, amíg besűrűsödik, de nem forr – legfeljebb 80 °C-ig melegítjük folyamatos kevergetés mellett, így a tojás nem csapódik ki. Lefedve kihűtjük és a fahéjas csigákkal tálaljuk.
fahéj , tojás , tej , liszt , élesztő , libazsír , vaníliarúd