A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Citromfüves gyöngytyúkmell cukkinifőzelékkel

Gyurik Gábor receptje

2018. április 12.
  • 1,2 kg gyöngytyúkmellfilé
  • 50 dkg gyöngytyúkcombfilé
  • 2,2 kg cukkini
  • 4-5 szál újhagyma
  • 1 kisebb köteg citromfű
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 dl tojásfehérje
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg vaj
  • só, őrölt bors ízlés szerint

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz

A gyöngytyúkcombból prádot készítünk. A húst többször átdaráljuk, vagy húsaprító gépben péppé vágjuk. Az így kapott darálékot összekeverjük a tojással, tejszínnel és a finomra vágott citromfűvel. Sózzuk, borsozzuk, majd 10×5 cm-es csíkban vékonyan egy kiterített folpackra kenjük.

Ráhelyezzük az ízesített mellfiléket, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeire csomót kötünk, majd hűtőbe tesszük kb. fél órára. Gőzös sütőben 15 percig „pároljuk”, ezután kicsomagoljuk, majd serpenyőben körbepirítjuk.

Visszahelyezzük a már száraz sütőbe 5-7 percre, és 160 °C-on készre sütjük. Tálalás és szeletelés előtt rövid ideig pihentetjük.

A cukkini feléből kb. 3×3 cm-es darabokat vágunk, majd sós vízben leforrázzuk. A másik feléből pürét készítünk. Ehhez az újhagymát felkarikázzuk, vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukkinit, felöntjük fehérborral, elfőzzük az alkoholt, majd a tejszínnel puhára főzzük. Turmixgépben pürésítjük, átpasszírozzuk, sóval ízesítjük.

Tálaláskor tetszés szerint díszítjük.


cukkini , gyöngytyúkmellfilé , gyöngytyúkcombfilé , újhagyma , citromfű , tojásfehérje , tejszín , vaj , fehérbor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra