A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Borsóleves vajgaluskával

Pethő Balázs receptje

2018. október 4.
  • 200 g zöldborsó
  • 100 g vöröshagyma
  • 4 db csirkeszárny
  • 50 g apró gomba
  • só, bors
  • petrezselyemzöld

GALUSKA
HOZZÁVALÓK:

  • 40 g liszt
  • 1 db tojás
  • 10 g vaj
  • víz, só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csirkeszárnyból a hagymával alaplevet készítünk, 25 percig főzzük. A hagymát kivesszük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Míg fő, a lisztből, tojásból és az olvasztott vajból tésztát keverünk. Kevés vízzel galuskaállagúra kavarjuk, sózzuk. Vágódeszkáról a levesbe szaggatjuk, és 1-2 percig forraljuk. A levest friss petrezselyemmel tálaljuk.


petrezselyemzöld , gomba , csirkeszárny , zöldborsó , vöröshagyma , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra