Receptek

Teryaki kacsamell pirított rizzsel

Bereznay Tamás receptje

2020. október 9.
  • 60 dkg kacsamell
  • 1-2 dl szójaszósz
  • 2 db tamarind
  • 4-5 ek barna cukor
  • 1 dl ananászlé
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • mogyoróolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db répa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1db cukkini
  • 1 csomag mungóbabcsíra
  • 1 kis csomag újhagyma
  • szezámmag
  • szójaszósz
  • durvára őrölt bors
  • szezámolaj
  • 1 db tojás
  • natúr párolt rizs hidegen

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kacsamellet vékony szeletekre vágjuk, majd a többi alapanyagból kevert szószban marináljuk legalább fél órát. A kacsáról leöntjük a szószt, hullámosan nyársra húzzuk, majd tűzforró serpenyőben megpirítjuk.


Felöntjük a leszűrt szósszal, összeforraljuk.


A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk,  az újhagyma zöldjét kivéve. A tojást egy kis edénybe ütjük és kikeverjük.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd aranybarnára pirítjuk a fokhagymát. Rádobjuk a répát, majd a cukkinit, kaliforniai parikát, cukorborsót és az újhagyma fehér részeit.

Rátesszük a rizst, meglocsoljuk szezámolajjal és kevés szója szósszal, megszórjuk durvára őrölt borssal. Jól összepirítjuk, a serpenyő szélére húzzuk a rizst, mellé öntjük a tojást.


Hagyjuk, hogy lepényként megsüljön, majd összeforgatjuk a rizzsel.



kacsamell , szójaszósz , tamarind , barna cukor , ananászlé , mogyoróolaj , gyömbér , fokhagyma , sárgarépa , cukkini , kaliforniai paprika , újhagyma , szezámmag , mungóbabcsíra , szezámolaj , rizs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra