Bereznay Tamás receptje
2020. október 9.- 60 dkg kacsamell
- 1-2 dl szójaszósz
- 2 db tamarind
- 4-5 ek barna cukor
- 1 dl ananászlé
- 1 ujjnyi gyömbér
- mogyoróolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 db répa
- 1 db kaliforniai paprika
- 1db cukkini
- 1 csomag mungóbabcsíra
- 1 kis csomag újhagyma
- szezámmag
- szójaszósz
- durvára őrölt bors
- szezámolaj
- 1 db tojás
- natúr párolt rizs hidegen
A kacsamellet vékony szeletekre vágjuk, majd a többi alapanyagból kevert szószban marináljuk legalább fél órát. A kacsáról leöntjük a szószt, hullámosan nyársra húzzuk, majd tűzforró serpenyőben megpirítjuk.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, az újhagyma zöldjét kivéve. A tojást egy kis edénybe ütjük és kikeverjük.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd aranybarnára pirítjuk a fokhagymát. Rádobjuk a répát, majd a cukkinit, kaliforniai parikát, cukorborsót és az újhagyma fehér részeit.
Rátesszük a rizst, meglocsoljuk szezámolajjal és kevés szója szósszal, megszórjuk durvára őrölt borssal. Jól összepirítjuk, a serpenyő szélére húzzuk a rizst, mellé öntjük a tojást.
kacsamell , szójaszósz , tamarind , barna cukor , ananászlé , mogyoróolaj , gyömbér , fokhagyma , sárgarépa , cukkini , kaliforniai paprika , újhagyma , szezámmag , mungóbabcsíra , szezámolaj , rizs